iMOD Gebruikersdag 2018

Dinsdag, 05 juni 2018

Paviljoen 1
Boussinesqweg 1, Delft, The Netherlands
Datum 05 juni 2018
Tijd 09:30 - 12:30
Gebruikersdag
Event is gesloten voor aanmeldingen.
Kosten deelname € Gratis
Voorzitter Bennie Minnema
 

Programma

Wilt u overzichtelijke waterbalansen-figuren kunnen maken van iMODFLOW-MetaSWAP-modellen? Of Basis Registratie Ondergrond BRO- data in detail en interactief in 3D inspecteren met een nieuwe combinatie van voxels en dwarsprofielen? Of een 'exploded view' maken? En leren hoe het effect van deze ondergrond-data op het stroomlijnenpatroon interactief in 3D kan worden gevisualiseerd?

Kom dan naar de iMOD Gebruikersdag 2018!

Al deze nieuwe iMOD-functionaliteiten worden gedemonstreerd en via het format van een compacte hands-on workshop kunt u deze nieuwe iMOD-functionaliteiten vervolgens zelf op uw eigen laptop proberen. Uiteraard met deskundige ondersteuning.

In detail komen de volgende functionaliteiten aan bod:

 1. De vernieuwde en uitbreiding van de Waterbalans tool (een samenwerwerking van Deltares en Tauw).

  Altijd al overzichtelijke waterbalansen-figuren willen kunnen maken van bestaande iMODFLOW-MetaSWAP-modellen? Met deze iMOD-functionaliteit kan het: waterbalansen samenstellen, aggregeren in ruimte en/of tijd, en visualiseren (zogenaamde 'waterbalans- termen-profiel' en staafdiagram-tijdreeksen), zowel voor een geheel modelgebied alsook voor verschillende zones. De nieuwe waterbalanstool kan zowel vanuit de iMOD-GUI alsook via batch-functies worden gebruikt. Deze krachtige tool is het resultaat van een samenwerking van Deltares en Tauw. 2. De vernieuwde 3D ondergrond tool (o.a. Fence diagrammen, clipping planes, 'exploded view').

  Gaat u data van de Basis Registratie Ondergrond (BRO) of andere geologische data gebruiken? Met de vernieuwde 3D ondergrondtool kunt u nu eenvoudig de binnenkant van uw ondergrondmodel inspecteren. Dus er niet alleen interactief in 3D omheen kijken, maar nu ook delen van (lagen van) de ondergrond visueel weglaten. Handig om straks bijvoorbeeld nieuwe of aangepaste ondergronddata aan de BRO terug te kunnen leveren. Tegelijkertijd kunnen de ondergrondlagen visueel ‘verticaal uit elkaar getrokken’ worden, ook weer om de geometrie van de lagen te kunnen inspecteren. Technisch gezien gaat het om een combinatie van zogenaamde ‘fence diagrammen’, ‘clipping planes’ en ‘exploded views’-functionaliteit. 3. In 3D stroomlijnen starten en animeren met de Interactive Pathline Simulator package.

  Altijd al interactief en in 3D willen zien wat het effect van individuele onttrekkingen of kleilagen op het grondwaterstromingspatroon is? Met de Interactive Pathline Simulator package (IPS) kunt u stroomlijnen vanuit verschillende gebieden met verschillende kleuren simultaan animeren. Ook ‘forward’ en ‘backward’ stroomlijnengroepen kunnen tegelijkertijd geanimeerd worden; daardoor kunt u gemakkelijk zien waar opgepompt water vandaan komt en tegelijkertijd waar een verontreiniging naar toe stroomt. In de IPS kan functionaliteit van de vernieuwde 3D ondergrondtool ook toegepast worden, waardoor bijvoorbeeld de stroming rondom en door kleilagen in detail kan worden gevisualiseerd.  Daarnaast zal ook een verbeterde versie van de iMOD Project Manager worden gedemonstreerd, en zal een overzicht gegeven worden van de huidige en geplande doorontwikkelingen van het iMOD programma.

  De ochtend wordt afgesloten met een smakelijke lunch op de DSD-Plaza, met software demonstraties en informatie-stands. Tijdens de lunch kunt u uitgebreid kennis en ervaringen uitwisselen met uw medegebruikers en de ontwikkelaars van iMOD.