Delft-FEWS kustmodellen

Donderdag, 07 juni 2018

Vision
Boussinesqweg 1, Delft, The Netherlands
Datum 07 juni 2018
Tijd 09:30 - 16:30
Cursus
Event is gesloten voor aanmeldingen.
Kosten deelname € 565 exclusief 21% BTW
Voorzitter Dave de Koning
 
Log in om aan te melden voor dit event

Programma

In de Delft-FEWS Kust-configuratie cursus komen de meer geavanceerde onderdelen aan bod. Met praktijkopdrachten en korte presentaties onder begeleiding van Delft-FEWS experts van Deltares wordt het opzetten van een operationeel verwachtingen systeem in kustgebieden uitgelegd. Hier gaat de cursus verder waar de basiscursus is geëindigd.

Doel van de cursus
Na het volgen van de cursus begrijpen de deelnemers de opbouw van de Delft-FEWS configuratie goed. Zij zijn bekend met de methode om D-Flow FM modellen in een Delft-FEWS Systeem te plaatsen en kunnen zij deze kennis toepassen op andere modelsoftware. Ze kunnen een eenvoudig operationeel systeem voor kustgebieden opzetten, en weten hoe ze dit kunnen uitbreiden in de toekomst.

Gedurende de cursus leren de deelnemers:

  • Data vanuit Delft-FEWS naar een model te exportern
  • Een model te draaien vanuit Delft-FEWS
  • Data vanuit een model naar Delft-FEWS te importeren
  • Ruimtelijke en tijdreeks data in een geavanceerde manier weer te geven
  • Transformaties in een generieke manier op te zetten
  • Eenvoudige validatie en stormopzet-berekeningen te implementeren

Vereisten
Voor het volgen van deze cursus is het vereist dat de cursist bekend is met de basis van Delft-FEWS. Om deze reden wordt het volgen van de basiscursus (voordat men deelneemt aan deze kust-cursus) ten zeerste aanbevolen.

Daarnaast is het handig, maar niet vereist, een achtergrond of enige kennis te hebben van de volgende onderwerpen:

  • D-Flow FM Modellering (D-HYDRO Suite)
  • Hydrologie, stromingsleer, meteorologie
  • Modellering in kustgebieden, operationele waarschuwingssystemen

 

Over Delft-FEWS
Delft-FEWS is een software pakket dat de gebruiker in staat stelt op een gemakkelijke en modulaire manier een systeem voor het maken van realtime hydrologische verwachtingen op te zetten. Door de modulaire aanpak van Delft-FEWS is het mogelijk een breed scala aan databronnen, modellen en datatypes samen te voegen en in combinatie met elkaar te gebruiken. Die zijn allemaal te configureren met de configuratiebestanden van Delft-FEWS.

Oorspronkelijk was Delft-FEWS enkel gericht op hydrologische toepassingen op het gebied van vroegtijdige waarschuwingen. Inmiddels wordt Delft-FEWS toegepast in meer dan 40 landen over de hele wereld en naast hydrologie wordt het ook gebruikt voor Waterkrachtcentrales, Kustsystemen, data conversie, scheepvaart, baggerindustrie en lange termijn scenario studies.

Meer informatie