iMOD Workshop Parallel Krylov Solver package

Woensdag, 14 juni 2017

Paviljoen 1
Boussinesqweg 1, Delft, The Netherlands
Datum 14 juni 2017
Tijd 12:30 - 16:30
Workshop
1.4a
Kosten deelname € Gratis
Voorzitter Bennie Minnema
 

Programma

Tijdens de middag van de iMOD-gebruikersdag kunnen iMOD gebruikers eerste ervaringen opdoen met een bèta-versie van de nieuwe Parallel Krylov Solver (PKS) package. Deze PKS package wordt samen met Alterra ontwikkeld en het staat in de planning om later dit jaar met iMOD officieel gereleased te worden. 

Met de PKS-package kunnen modelleurs met iMODFLOW eenvoudig op meerdere rekenkernen tegelijkertijd rekenen. Hierdoor kan een significante snelheidswinst behaald worden met behoud van nauwkeurigheid. De versnelling is afhankelijk van de beschikbare hardware en modelomvang; tijdens deze iMOD-middagworkshop zal hier verder op ingegaan worden. 

NB: De workshop begint om 13:30u. U bent welkom vanaf 12:30u op DSD-Plaza voor de lunch met uitgebreide netwerkmogelijkheden en demonstraties van o.a. het ochtendprogramma van de iMOD Gebruikersdag.

Let op: als u reeds naar het ochtendprogramma van de iMOD Gebruikersdag gaat: graag apart aanmelden voor deze workshop-middag.

Voorbereiding door de deelnemer:
De PKS package kan tijdens de iMOD gebruikersdag zowel op een eigen meegebrachte laptop of op een Deltares rekenserver worden uitgeprobeerd.

Indien u zelf een laptop meeneemt, dient u (of uw ICT afdeling) van tevoren de juiste MPI distributie te installeren. Dit is de 64-bits MPICH variant en is te downloaden van: www.mpich.org/static/downloads/1.4.1p1/mpich2-1.4.1p1-win-x86-64.msi


U kunt van tevoren testen of de installatie goed is verlopen de test te draaien in test_mpi_installatie.zip, welke hier of helemaal onderaan deze pagina te downloaden is. Met de bijgeleverde MSDOS batch-file, run_test_mpi_installatie.bat, wordt de test gedraaid op 2 rekenkernen.
N.B. het programma mpiexec, waarnaar in de batch-file verwijzen wordt, dient dezelfde te zien die met de MPICH installatie op uw laptop is gezet! Als de test is geslaagd krijgt u op het scherm:

Echo van rekenkern 0
Echo van rekenkern 1

Hiermee is de installatie geslaagd en is uw laptop gereed voor PKS.

 

iMOD gebruikersdag 2017 - 14 juni 9:30 - 13:30 (incl lunch):

Voorafgaand aan deze workshop vindt 's ochtends de iMOD gebruikersdag plaats. Hier worden de meest recent ontwikkelde functionaliteiten gedemonstreerd welke vervolgens meteen hands-on op eigen laptop geoefend kunnen worden. Voor meer info over het programma en aanmelding voor deze ochtend, klik hier.